Bordplader i eg er bare flotte

Bordplader i diverse træsorter er bare god stil. Sådan en tyk gedigen bordplade har bare så meget power og rustik elegance, at den indtager sin del af rummet som noget helt naturligt. Der findes mange smukke træsorter at vælge imellem, når du skal have lagt et naturligt rustikt køkkenbord eller skal vælge planker til det unikke spisebord eller arbejdsbord.

En af vores smukkeste hjemlige træsorter er eg. Vil du gerne have bordplade, som er helt specielt og helt specielt holdbar, så vælg eg. Det er det helt sikre valg.

Bordplader i eg

Eg er en hård og tung træsort, derfor får du et gedigent og solidt bord, hvis du vælger eg som bordplade. Eg har været brugt til forskellige formål herhjemme så godt som altid, så du kommer også til at videreføre en stolt tradition for at bygge i træ, hvis du vælger egetræ.

Sådan en smuk bordplade i eg kan bruges til mange typer af borde. Det kan være et spisebord, et køkkenbord, et køkkenbord, et arbejdsbord eller lignende. Bordpladen kan bruges, som den er, eller den kan olieres, bejses eller lakeres. Uanset hvordan pladen fremstår, så vil den vær smuk og meget solid.

Eg er en urgammel træsort

Helt tilbage til den tidligste stenalder har man kendt til egetræet herhjemme. Egen er en stor og stolt træsort, som vokser langsomt, men som til gengæld bliver meget fast i strukturen og uhyre solid. Man har brugt en udhulet egestamme til at sejle i, og op igennem historien har man brugt egetræ til at bygge af, når noget skulle være særligt holdbart.

Hvis du vælger at få lavet en bordplade af egetræ, så kan du godt forvente, at du får et både smukt og holdbart materiale, som kan holde til at blive brugt, og som holder på både form og skønhed i virkelig mange år.

Vælg træ frem for laminat

Hvis dit valg står imellem træ og laminat, så vil du nok blive mest tilfreds med den ægte vare på den lange bane. Laminat er både lettere og nemmere at holde rent, men det vil aldrig kunne have den samme sjæl og få den samme patina, som et rigtigt stykke træ har.

Et gedigent stykke eg er måske nok dyrere end et tilsvarende stykke laminat. Til gengæld vil det kunne holde sig smukt og helt i en del flere år. Og så vil det med årene få en fin patina, som bare bliver flottere med tiden.

Når en bordplade i eg trænger til at blive shinet op, kan den slibes og eventuelt efterbehandles, og så står den flot og smuk igen. Laminat kan ikke slibes.

Der er jo også hele spørgsmålet om smag og behag. Også når det kommer til bordplader, kan der være forskellige holdninger til, hvilken slags bordplade der tager sig bedst ud, og hvilken der holder sig pænest længst. Nogle foretrækker den ene, og andre foretrækker den anden form for bordplade. Du skal naturligvis vælge den, som du synes bedst om.