DISC-analyse kan give bedre medarbejdersamtaler

Har du nogen medarbejdere, som du bare har virkelig svært ved at snakke med? Måske misforstår de altid den feedback, du giver dem. Måske løser de bare konsekvent opgaverne på en helt anden måde, end du selv ville have gjort det. Hvis du kan nikke genkendende til det, kan det være en god ide at få lavet en DISC profil test af både dig selv og dine medarbejdere. Det kan være med til at forbedre kommunikationen betragteligt. Det kan du blandt andet gøre her http://www.discanalyse.dk.

 

Inden DISC-analyse opererer man med fire forskellige typer: Den dominante, den stabile, den konforme og den influerende. Du kan læse mere om de forskellige profiler her: http://www.discanalyse.dk/disc-profil.

 

Med DISC-analysen vil det pludselig blive meget klart for dig, hvorfor du har så svært ved at kommunikere med nogle medarbejdere, mens det går rigtig godt med andre medarbejdere. Det skyldes sikkert, at de medarbejdere, du ikke kommunikerer godt med, er en helt anden type end dig, og de derfor forholder sig til verden på en helt anden måde. Hvis du kan sætte dig ind i deres måde at tænke på og prøve at lægge vægt på nogle af de ting, som de synes, er vigtige, vil jeres kommunikation gå meget nemmere.

 

Få medarbejderne til at arbejde bedre sammen med DISC-analyse

people-1149873_960_720

Udover at du bliver klogere på dig selv og dit forhold til dine medarbejdere, kan en DISC-analyse også bruges til at få dine medarbejdere til at arbejde bedre sammen. Blandt dine medarbejdere vil der helt sikkert være forskellige typer. Det handler derfor om at få de rigtige typer til at arbejde sammen. Det vil gøre dem langt mere produktive.

 

Derudover kan en DISC-analyse også bruges til at finde de rigtige opgaver til de rigtige medarbejdere. Med nogle opgaver vil du sikkert opleve, at en person er enormt hurtig til at lave dem, mens en anden person kan bruge evigheder på den. Det kan dog være, at den person er virkelig hurtig til noget andet. I stedet for at insistere på, at sol og vind skal deles lige, kan det være en god ide at fordele arbejdsopgaverne ud fra, hvad folk synes, er sjovt. Det vil gøre dem langt mere effektive.

 

DISC-analyse kan give dig strategier til at holde på medarbejderne

 

Et andet problem, som en DISC-analyse kan hjælpe med at afhjælpe, er, hvis du oplever, at dine medarbejdere søger væk. Når du kender dine medarbejderes DISC profil, er det nemt at lægge strategier for, hvordan du kan holde på dem.

 

For nogle vil det sociale på arbejdet være meget vigtigt. Hvis du har mange af denne type, kan det være en god ide at sørge for, at der er flere sociale arrangementer. For andre vil det være vigtigt for dem, at de hele tiden kan fornemme, at der sker noget i forhold til deres arbejde. De kan lide at se resultater. Hvis I sidder med meget lange projekter, handler det altså om at finde måder at skabe resultater på alligevel. Det kan for eksempel være ved også at have fokus på delmål.